09/02/2016

Ouders

Het schooladvies voor uw kind is heel belangrijk. Dat advies bepaalt namelijk voor een groot deel hoe de middelbare schooltijd van uw zoon of dochter eruit ziet. Met het VO-Schooladvies zorgt u dat uw kind zijn of haar middelbare school op het juiste niveau gaat volgen.

De basisschool geeft een bindend advies

Vanaf 2016 geeft de leerkracht op de basisschool u en uw kind een bindend advies over het niveau van de middelbare school. De middelbare school is verplicht om dit advies op te volgen. Een goed schooladvies maakt dus echt het verschil.

Soms maakt de basisschoolleraar de verkeerde inschatting

In sommige gevallen past het advies van de basisschoolleraar niet goed bij de potentie en de mogelijkheden van uw kind. U weet dat uw kind meer kan dan hij eerder heeft laten zien. Is het schooladvies verkeerd ingeschat? Dan kan dat grote gevolgen hebben voor de verdere scholing van uw kind. Om die situatie te voorkomen en te zorgen dat elke leerling het juiste schooladvies krijgt bieden wij het VO-Schooladvies.

Ons VO-Schooladvies is objectief en realistisch

Met het VO-Schooladvies krijgt u een objectief en realistisch inzicht in de intelligentie en de persoonlijkheid van uw kind. Hierdoor kunnen de leerkracht en u samen de juiste vervolgkeuze maken voor uw zoon of dochter. Hierdoor krijgt u meer zekerheid dat het schooladvies echt past bij uw zoon of dochter, en kan uw kind verder leren op zijn of haar eigen niveau.