09/02/2016

Leerkrachten

Als basisschooldocent maak je met jouw schooladvies een belangrijke keuze in de vervolgopleiding van je leerlingen. Voor sommige leerlingen is het duidelijk welk schoolniveau zij moeten volgen. Maar veel leerkrachten twijfelen ook bij een steeds grotere groep leerlingen. Voor die leerlingen bieden wij het VO-Schooladvies. Hiermee krijg je objectief en realistisch inzicht in de mogelijkheden van de leerling. Dat is een goede basis waarmee je je schooladvies verder kan onderbouwen.

Het VO-Schooladvies meet de belangrijkste succesfactoren voor de leerling

Het succes van een leerling op de middelbare school is niet alleen afhankelijk van zijn of haar intelligentie. De persoonlijkheid van de leerling is vaak net zo belangrijk. Daarom meet het VO-Schooladvies ook allebei deze eigenschappen. Met deze objectieve analyse krijg je nog betere input voor je advies aan de leerling, zijn ouders en de middelbare school. Dit kan helpen om discussies te voorkomen maar tevens om uw eigen gevoel te onderbouwen met diagnostisch onderzoek.

VO-Schooladvies is volledig geaccrediteerd

Het VO-Schooladvies is volledig geaccrediteerd en gebruikt alleen onderzoeken die zijn goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen en het COTAN. Het volledige onderzoek staat onder toezicht van GZ-psychologen met meer dan 25 jaar ervaring in leerling-onderzoeken voor het voortgezet onderwijs.